Logo Akademie UO
HYGIENICKÝ BALÍČEK PRO PRACOVNÍKY VEŘEJNÉHO STRAVOVÁNÍ. PŘEDPISY A ZMĚNY PLATNÉ V ROCE 2016.
Kde : V malé zasedačce OSSZ v Ústí nad Orlicí, Smetanova 43.
Kdy : Ve čtvrtek 19. května 2016 od 9.00 do 13.00 hodin.
Lektor : Mgr. JAKUB HAVEL, VEDOUCÍ ODDDĚLENÍ HYGIENY VÝŽIVY KHS PARDUBICKÉHO KRAJE, PRACOVIŠTĚ ÚSTÍ NAD ORLICÍ
Obsah : * Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací
o potravinách spotřebitelům – povinnost informovat spotřebitele o obsahu alergenů
v pokrmech a potravinách, možnosti řešení, potravinové alergie a intolerance .
* Novela zákona č. 110/1997 Sb. o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění
některých souvisejících zákonů – změna kompetencí dozorových orgánů.
* Zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých
souvisejících zákonů, pro rok 2015 – INFORMACE O NOVELE.
* Předpisy pro hygienu veřejného stravování - restaurace, hotely, penziony, jídelny, aj.
* Zásady správné výrobní hygienické praxe ve stravovacích službách.
* Systém HACCP, jeho aplikace v provozovnách poskytujících stravovací služby
a možná zjednodušení.
* Vyhláška č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby
a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných,
ve znění vyhlášky č. 602/2006 Sb. a následných doplnění a změn.
* Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002 ze dne 28. ledna 2002,
kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva.
* Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 ze dne 29.dubna 2004
o hygieně potravin.
* Kodex hygienických pravidel pro předvařené a vařené potraviny ve veřejném
stravování (CACA/RCP 39-1993).
* Nejčastější závady v provozovnách veřejného stravování.
* Diskuse.
Cena : 950,- Kč
- Pro držitele karty VIP sleva 50,- Kč z ceny semináře.
- Jsme plátci DPH.
- Pokud budete platit převodem, tak proveďte úhradu na účet: 1320815369/0800, v. s. 190516.
seminář již proběhl
zpět na seznam seminářů